mam to samo nie wiem co z tym zrobić!
Więcej o przeglądach
Zwiń
X
-
Więcej o przeglądach
Cześć,
możecie napisać jak wygląda sprawa przeglądów gwarancyjnych Octavii III? Chodzi mi o to przy jakich przebiegach albo po jakim czasie właściciel nowej Skody ma obowiązek zgłosić się na przegląd aby dochować warunków gwarancji i ile te przeglądy kosztują.
Będę wdzięczny za odpowiedzi bo zastanawia mnie na jakie dodatkowe koszty po zakupie auta trzeba się przygotować.
Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez dontakA nie prościej zadzwonić do salonu i zapytać!?
No dobrze, ale z zasady, jeśli auto jest na gwarancji i na tym przeglądzie po 30 tysiącach coś trzeba naprawić, to płaci się za sam przegląd czy za przegląd i naprawy? Zakładam kupienie pakietu Skoda Life Plus, więc zastanawia mnie ta kwestia.
Dziękuję.
Komentarz
-
-
O dodatkowych pakietach już było tutaj
Na razie pewnie tylko wykupione, u tych co mieli wykupić, u mnie nie bo auto z placu w leasingu, a przydatność wyjdzie w eksploatacji.
Patrząc na przedłużone gwarancje to wytłumaczcie mi koledzy, jaka firma podejmie ryzyko, że w jej produkcie nic się nie zepsuje przez np 120tys km czy 5 lat np. za jedyne 2000zł abonamentu i wszystko co się zepsuje zreperuje w ramach tej gwarancji? Trzeba brać poprawkę, że sprzęt teraz nie jest przewidziany na długotrwałe użytkowanie, a wielu rzeczy się nie naprawia tylko wymienia lub kupuje nowe. Tak jest przynajmniej z elektroniką lub agd, gdzie za dopłatą np 10% wartości kupuje się np na 3 lata "ubezpieczenie", że jak się popsuje to wymieniają na nowy bez próby naprawy.
Albo to są firmy non-profit, albo koszty przeglądów są bardzo wysokie, żeby pokryć ewentualne koszty napraw, albo jest tyle wyłączeń że niewiele można skorzystać.
Albo może się mylę :|O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Różnie już o tym myślałem. Opłaca się czy się nie opłaca? Przyda się dłuższa gwarancja czy się nie przyda?
Skoro jeden z kolegów twierdzi, że nie ma żadnych ograniczeń i wyłączeń z pakietu Skoda Life Plus (gwarancja) to chyba się opłaca, oby tylko faktycznie nie okazało się że przegląd jest bardzo drogi. Skoda pewnie nie jest firmą non-profit, może to jakaś zmyślna polityka, może spece od marketingu wymyślili i obliczyli, że im się opłaca tak zrobić. W końcu czymś trzeba powalczyć na rynku o wyniki sprzedażowe.
Komentarz
-
-
A Skoda nie ma czegoś takiego jak "Plan serwisowy" z cennikiem?
W salonach Nissana, Kia... na moje pytanie dostawałem wydruk z listą elementów eksploatacyjnych do wymiany przy poszczególnych przeglądach wraz z cenami za te elementy i za robociznę.
W Skodzie byłem w 2ch salonach i doprosić się o taki papier nie można. W jednym mi powiedział Sprzedawca, że jeszcze nie ma - ale jak to nie ma? Chyba nikt mi nie powie, że nie ma jeszcze osób, które by nie nakręciły tych 30tys. km?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Patrząc na przedłużone gwarancje to wytłumaczcie mi koledzy, jaka firma podejmie ryzyko,
Zamieszczone przez kylo76Tak jest przynajmniej z elektroniką lub agd, gdzie za dopłatą np 10% wartości kupuje się np na 3 lata "ubezpieczenie", że jak się popsuje to wymieniają na nowy bez próby naprawy.
Albo to są firmy non-profit, albo koszty przeglądów są bardzo wysokie, żeby pokryć ewentualne koszty napraw, albo jest tyle wyłączeń że niewiele można skorzystać. Albo może się mylę :|
P.S ostatnio w firmie robiliśmy duże zamówienie na sprzęt elektroniczny dokładnie na drukarki i przy zamówieniu 1000 szt dostaliśmy 10 szt ekstra na poczet gwarancji i reklamacji (co prawda to jest tylko 1% wartości zamówienia ale daje do myślenia o kosztach produkcji, gwarancji, wymiany itp.)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michauwEwentualnie polecacie któregoś z dilerów w łódzi i bliskich okolicach
Komentarz
-
-
Wymień sobie olej po 15tyś km lub po roku eksploatacji. 5tyś to jeszcze za wcześnie, chyba że maż za dużo pieniędzy albo da ci to komfort psychiczny to wymień.Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arecki1338czy ktos juz dojezdzil do przegladu? jakie koszty takiego przegladu, co wchodzi w zakres.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pj25Zamieszczone przez arecki1338czy ktos juz dojezdzil do przegladu? jakie koszty takiego przegladu, co wchodzi w zakres.zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback
Komentarz
-
Komentarz